„Прави свемирски брод“: Амерички милијардер купио МиГ-29

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаИстребитель МиГ-29 выполняет демонстрационный полет в рамках Международного форума "Армия-2020" на аэродроме "Кубинка" в Подмосковье
Истребитель МиГ-29 выполняет демонстрационный полет в рамках Международного форума Армия-2020 на аэродроме Кубинка в Подмосковье - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички милијардер Џаред Исакман постао је власник ловачког авиона МиГ-29УБ, који је раније припадао једном од оснивача „Мајкрософта“ Полу Алену, и поделио је своје одушевљење овом летелицом, преноси портал „Драјв“.

Исакман је млади „бизнис феномен“, познат као оснивач компаније „Дрејкен интернешнал“ која поседује један од највећих авио-паркова половних војних млазних авиона на свету. Поред тога, Исакман је и искусан пилот, наводи се у чланку.

Портал „Драјв“ наводи да је купљена летелице у одличном стању и истиче да је то „најлепши МиГ-29 на свету“.

Џаред Исакман је саопштио да је купио авион из личног задовољства и планира да наступи са њим на авио-шоу како би људи могли оценити карактеристике „јединствене птице“.

Према његовим речима, МиГ-29 даје невероватан осећај – „приликом узлетања се чини да је то прави свемирски брод“, наводи се у чланку.

„То је дефинитивно најимпресивнији авион којим сам летео“, закључује амерички милијардер, преноси „Драјв“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала