СЗО: Москва и Брисел стално размењују информације о вакцини „Спутњик V“

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина против ковида 19
Руска вакцина против ковида 19 - Sputnik Србија
Пратите нас
Између Руске Федерације и Европске уније постоји стална размена информација о руској вакцини „Спутњик V“, тај процес је сада убрзан, изјавио је директор Европског регионалног бироа Светске здравствене органиуације (СЗО) Ханс Клуге.

Клуге је на брифингу подсетио да је прошле недеље одржан међународни здравствени форум између ЕУ и Русије на којем су учествовали представници Европске комисије, Брисела и Москве.

„На форуму је покренуто питање о вакцинама и технологијама. Видимо сталну размену информација између ЕУ и Руске Федерације на ту тему. Сада је тај процес убрзан захваљујући успешним форумима на којима је учествовало руско Министарство здравља“, рекао је Клуге, одговарајући на питање о сертификацији руске вакцине у Европи.

Вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Тренутно су у току пострегистрациона испитивања вакцине у којима учествује 40 хиљада добровољаца. Клиничка испитивања такође се изводе у Белорусији, УАЕ, Индији и Бразилу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала