„Дошло је време када треба деловати“: Украјина обнавља Авганистан

© AP Photo / Anja NiedringhausНемачки војници у Авганистану
Немачки војници у Авганистану - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио је да је његова земља спремна да се придружи процесу обнављања Авганистана, преноси портал „Укринформ“.

„Желим да пренесем просту поруку. Дошло је време када не треба само тражити најбоље формулације о подршци територијалном интегритету и суверенитету Авганистана, него када треба деловати. Онако, како можемо“, рекао је Кулеба на конференцији „Авганистан 2020“.

Он сматра да Украјина може учествовати у економским, инфраструктурним и енергетским пројектима, а такође може испоручивати индустријске и грађевинске производе, локомотиве, тракторе и опрему за железнице.

„Наши стручњаци су спремни да организују обуке за авганистанске инжењере, који су укључени у изградњу железничке инфраструктуре“, рекао је украјински дипломата.

Кулеба је подржао напоре власти Авганистана у промоцији националног дијалога. Дипломата сматра да ће управо економски развој земље допринети јачању мира, просперитета и стабилности у региону.

У јулу је амерички државни секретар Мајк Помпео најавио повлачење америчке војске са територије Авганистана до маја 2021. године.

Конференција „Аввганистан 2020“ одржана је у Женеви 23. и 24. новембра, а на њој су учествовали представници 66 држава и 32 међународне организације с циљем консолидације  међународне подршке мировном процесу у Авганистану.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала