Корона успорава у Београду - прелила се у остатак Србије, онлајн настава само седам дана

Пратите нас
Члан медицинског дела Кризног штаба Предраг Кон оценио је данас да у Београду долази до успоравања вируса који се "прелио" у Војводину, Централну и Јужну Источну Србију па и на Косово.

За ТВ Прва он је рекао да је то сада природни ток, а да ће се резултати увођења оштријих мера, пошто је прошло само недељу дана, тек видети.

Рекао је да је састанак Кризног штаба који ће бити одржан у 13 сати прилика да се донесу одлуке које је медицински део тог тела писмено предложио још 20. новембра.

"Не говоримо о престанку рада школа, него свега недељу дана преласка на онлајн наставу, краткотрајно, ништа друго", рекао је он.

Додао је да се приближава општем схватању идеја да зимски распуст буде нешто раније како би се избегла интерференција ковида и грипа, односно како би се направио размак јер грип тек треба да стигне.

Додао је да ће се на седници Кризног штаба разговарати и о низу актуелних проблема у вези са установама и капацитетом за прихват болесника, као и да ће се директно разговарати о даљим потезима, те о планирању вакцинације, која полако постаје све ближа.

"Прилика је да чујемо каква је реализација уведених мера, и да направимо процену ситуације", рекао је Кон.

Додао је да је неке мере по предлогу здравственог дела Кризног штаба требало реализовати и раније, а као пример навео озбиљне резултате које су неке земље већ постигле увођењем рестриктивних мера.

Кон је још једном оценио да не постоји никакво такмичење са регионом и додао да ће прави показатељи доћи тек касније, пренео је Танјуг

"У збивању се прати оно што се добија као регистрација. Не бих то поредио са регионом", рекао је он.

Оценио је да је математички јасно да ће још расти број умрлих од ковида, као и да дневни број може да буде троцифрен.

"Треба радити да се активност вируса успори што више. Тако обезбедити да преживи и здравствени систем и ми сви све ово", рекао је он.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала