Немачка министарка: Берлин неће смањивати расходе на војску због све „очигледније“ руске претње

© AP Photo / Markus SchreiberАнегрет Крамп-Каренбауер
Анегрет Крамп-Каренбауер - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка треба да одржава на високом нивоу своје војне расходе како би Европа могла да води дијалог са Русијом „са позиције силе“ због „очигледне“ војне претње након модернизације руског наоружања, саопштила је министарка одбране Немачке Анегрет Крамп-Каренбауер.
„У позадини износа који сте саопштили и независно од њега, остаје чињеница да је руска страна уложила велика средства у модернизацију своје војске, да располаже новим типовима наоружања, да је њена претња постала још очигледнија“, изјавила је министарка у бундестагу, одговарајући на питања посланика да ли су оправдани високи расходи НАТО-а, између осталог и због епидемије.

Министарка је изјавила да препоручује да се разговори о томе воде „са колегама из балтичких држава, Шведске, централне и источне Европе“.

„Ако желимо да разговоре о разоружању започнемо са позиције силе, ми треба да појачамо нашу позицију. То је увек била добра традиционална позиција немачке спољне политике и треба таква и да остане у будућности“, додао је министар.

Изјаве о „руској претњи“ се периодично чују из уста западних политичара, највише из балтичких република и Пољске. Међутим, Москва је више пута саопштавала да никад неће напасти ни на једну државу-чланицу НАТО-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала