Решен проблем: Нико више неће п(р)озивати директоре школа јер инсистирају да деца носе маске

© AP Photo / Darko VojinovicПразна учионица у Београду
Празна учионица у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се са директорима две школе у Београду, против којих је, између осталих, поднета кривична пријава јер су тражили од запослених и ученика да носе маске. Ружић је рекао да више неће бити позивања директора од стране полиције.

Против свих директора београдских основних и средњих школа руководство једног од регистрованих синдиката, Синдикат запослених у полицији, поднело је кривичне пријаве.

Кривичну пријаву поднео је председник Синдиката запослених у полицији Дејан Ђукић, а Треће основно јавно тужилаштво у Београду је покренуло поступак и затражило од полиције да испита директоре школа.

Директори школа затражили су од министра Ружића да их заштити, јер су поштовали закон и све мере и инструкције које су добили од Министарства просвете и Кризног штаба за сузбијање коронавируса.

Ружић се тим поводом састао са председником Друштва директора Србије и директором Друге економске школе Дејаном Недићем и чланом Управног одбора Друштва и директором Земунске гимназије Милошем Бјелановићем.

Ружић је нагласио да председница Владе Србије Ана Брнабић и он деле став да је апсурдно да се позивају директори школа на разговоре зато што поштују мере Кризног штаба и захтевају обавезно ношење маски као најважније средство заштите од вируса Ковид19.

Министар је поручио да је, у сарадњи са Министарством правде, Тужилаштво, након сагледавања ситуације, донело одлуку о обустави поступка по предметној кривичној пријави.

"Даљих оваквих разговора са директорима неће бити", казао је Ружић.

Додао је да је јако захвалан на посвећености свих запослених у просвети да се одржи васпитно-образовни систем, као и дисциплина која чини да школе не буду место веће трансмисије вируса.

Недић и Бјелановић захвалили су се у име директора и председници владе и првом потпредседнику и министру на разумевању и разјашњавању недоумице.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала