Руски посланик: Свака агресија против Крима добиће одговор

Пратите нас
Посланик Државне думе Русије са Крима Руслан Балбек изјавио је да је кримска војна група прати све провокације, коментаришући податке о ракетама које је америчка војска у Румунији испалила према Криму. Он је додао да је пропао покушај демонстрације америчке моћи.

Часопис „Форбс“ објавио је раније да је америчка војска у Румунији распоредила противваздушне ракетне системе великог домета и испалила неколико ракета у правцу Крима, а затим на брзину вратила системе у Немачку. Читава операција трајала је неколико сати. Према речима аутора чланка, ово је било непријатно изненађење за руску групу на Криму.

Руски посланик Балбек изразио је сумњу да и сам аутор чланка верује у своје изјаве.

„У тренутку када неки пројектил лети у правцу Крима, он почиње да се прати. Када се приближи нашим територијалним водама даје се команда за пресретање. Ако дејства према полуострву наша војна команда препозна као агресију, на снази је принцип ‘одговор’. Аутор чланка узалуд се теши – те вежбе нису нам представљале изненађење. А рат у Сирији показао је да наши противваздушни системи успешно обарају ракете и кратког и великог домета“, истакао је парламентарац за Спутњик.

Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала