Случај Наваљни: Немачка тврди да је „новичок“ пронађен на неколико предмета

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаРуски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни
Руски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
У инциденту са Алексејом Наваљним, осим флаше са водом, постоје и други предмети са траговима супстанце из групе „новичок“, наводи се у одговору Владе Немачке парламентарној фракцији „Алтернатива за Немачку“, чији је текст на располагању РИА „Новости“.

Влада Немачке је поново навела да не објављује тачан састав отрова, који је наводно употребљен против руског блогера, због „високог ризика од ширења“.

Раније је на налогу Алексеја Наваљног на Инстаграму саопштено да је „Новичок“ којим је руски опозиционар „отрован“ пронађен на флашама у соби „Ксандер хотела“ у Томску. Представница управе хотела је касније навела да у соби Наваљног није пронађено ништа дискриминишуће.

Подсетимо, немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. 

Од Русије се захтева да спроведе истрагу, а званична Москва инсистира на томе да јој Берлин достави информације у вези с Наваљним.

Тужилаштво и полиција Русије започели су своје истраге већ првог дана хоспитализације Наваљног у Омску 20. августа. Руско тужилаштво је затражило од Немачке да објави информације о испитивањима и прелиминарним дијагнозама руског блогера. Пошто је захтев хитно прослеђен, Москва је очекивала једнако брз одговор од немачке престонице, али није добила никакве информације.

Прочитајте још:

 

  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала