Турска ускоро започиње испитивања руске вакцине против короне

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЛаборант испитује вакцину против ковида 19 у Центру за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја"
Лаборант испитује вакцину против ковида 19 у Центру за епидемиологију и микробиологију Гамалеја  - Sputnik Србија
Пратите нас
Турске лабораторије ускоро ће започети токсиколошка испитивања руске вакцине против вируса корона, саопштио је министар здравља Турске Фахретин Коџа.
„Када је реч о руској вакцини – неопходна су токсиколошка испитивања. Лабораторије нашег Министарства ускоро ће почети да раде на том питању. Настављамо да одржавамо контакте са колегама из Русије“, рекао је Коџа новинарима у Анкари.

Раније је прес-служба Министарства здравља Русије саопштила да је Турска заинтересована за организацију производње вакцине против ковида 19 „Спутњик V“ у турским фабрикама за производњу лекова.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је саопштио да би турска вакцина против вируса корона могла да буде спремна за употребу на пролеће следеће године.

Министарство здравља Русије регистровало је 11. августа прву вакцину на свету за превенцију ковида 19. Вакцину „Спутњик V“ је развио Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала