Београд добија улицу Александра Тијанића и Богдана Тирнанића

© AP Photo / STRАлександар Тијанић
Александар Тијанић - Sputnik Србија
Пратите нас
Скупштина града Београда на седници која се одржава у понедељак, 30. новембра, донеће одлуку да неки од највећих српских новинара добију улице, најавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

„Прихватили смо предлог Удружења новинара Србије да Мирослав Миро Радојчић, Предраг Милојевић, Богдан Тирнанић и Александар Тијанић добију улице у нашем граду. Поступајући на овај начин желимо да пошаљемо поруку да је новинарство важан део нашег друштва и да велики новинари заслужују трајно сећање“, навео је Весић на свом Фејсбук налогу.

Како је додао, улицу ће добити Милутин Чолић, оснивач ФЕСТ-а, и Динко Туцаковић на предлог Југословенске кинотеке као и Драган Сакан, зачетник маркетинга у Србији и региону. На седници ће се наћи и мој предлог да Милан Вукос, потпредседник Скупштине града у време Бранка Пешића добија улицу.

„На предлог заменице потпредседника Скупштине града Београда Андрее Радуловић, наш град ће да добије и Бриселску улицу. Брисел деценијама има Београдску улицу, а чим прилике због епидемије корона вируса буду дозволиле потписаћемо Повељу о братимљењу две престонице“, навео је Весић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала