Нико није поштеђен: Главна привреда Европе ће утонути у дугове

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Рајхстага у Берлину
Зграда Рајхстага у Берлину - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка би следеће године могла да се задужи до 180 милијарди евра – земља је принуђена да узима кредите како би финансирала трошкове настале услед пандемије вируса корона, саопштава „Блумберг“.

Министар финансија Немачке Олаф Шолц је више пута изјављивао да ће године буџетске дисциплине помоћи главној привреди Европе да се избори са последицама пандемије. Међутим, у новембру је признао да ће Немачка бити приморана да узме више кредита следеће године, подсећа „Блумберг“.

Немачка је овог месеца за помоћ предузећима, као што су ресторани и барови, издвојила 14 милијарди евра. Продужење помоћи до децембра коштаће земљу додатних 20 милијарди евра, наводи се у чланку.

Немачка економија је у трећем кварталу 2020. године порасла за рекордних 8,5 одсто у поређењу са претходна три месеца.

Затварање европских скијалишта

Портал „Франкфуртер рундшау“ преноси да немачке власти намеравају да се договоре са другим земљама Европске уније да затворе скијалишта у предстојећој сезони како би спречили ширење вируса корона.

„Потрудићемо се да се у Европи договоримо о могућности затварања свих скијалишта. Нажалост, када чујете саопштења аустријске стране, схватате да се то неће лако постићи, али покушаћемо поново“, рекла је немачка канцеларка Ангела Меркел у Бундестагу.

Власти Француске и Италије већ су саопштиле да затварају одмаралишта.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала