Вирус се из ноћних клубова преселио у породице, очекује се и већи број заражених

Пратите нас
Државни секретар у Министарству здравља проф. др Мирсад Ђерлек упозорио је да се вирус корона пренео из ноћних клубова у породице и да се очекује већи број заражених и пораст броја умрлих на дневном нивоу.

Ђерлек је оценио да је цела земља у опасности и да се здравствени систем и држава надљудским напорима труде да нађу сваком пацијенту место за лечење.

„Нижу се црни рекорди. Вирус је у великој брзини. Пренео се из ноћних клубова и кафића у породице. У болницама имамо и целе породице, по две три генерације које заједно леже и лече се“, казао је Ђерлек за телевизију Пинк.

Према његовим речима, то се није дешавало у првом и другом таласу и очигледно је да је трећи много јачи и по клиничкој слици која је много тежа, због чега се и пуне јединице интензивне неге, што значи и већи број умрлих, пренео је „Блиц“.

„Оно што највише плаши јесте да ћемо у наредних седам до 10 дана ићи узлазном линијом. Вероватно ћемо достићи чак и 8.000 новозаражених дневно, број умрлих може бити и до 50, што заиста забрињава“, рекао је Ђерлек.

Смиривање ситуације у првој недељи децембра

Члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић изјавио је да се смањење броја новозаражених може очекивати у првој недељи децембра.

Тиодоровић је за ТВ Прва навео да се заравњење криве, али само ако се стриктно поштују нове мере, може очекивати 3, 4. децембра, пренео је Б92.

„Могуће је да дочекао Нову годину с мирнијом ситуацијом“, рекао је он.

Подсетимо, у Србији је у среду потврђено још 7.579 случајева вируса корона, а 41 особа је преминула. То је највећи биланс заражених и преминулих у једном дану од почетка епидемије.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала