Четири заблуде о интернет опцији коју сви користимо! /фото/

CC BY 2.0 / Michael Dunn / FoxyЛоготип браузера „Мозила фајерфокс“
Логотип браузера „Мозила фајерфокс“ - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Многи интернет прегледачи имају опцију за „приватно сурфовање“, на „Гугл“ је то „Инкогнито мод“, док је на „Мозили“ то „Приватни браузинг“. Иако помажу да прикријете своју активност од других људи, не чине вас невидљивим! Зато је „Мозила“ решила да појасни корисницима шта значи „Приватни браузинг“, те је та компанија одлучна да разбије заблуде.

 

Први мит – „Приватни браузинг“ вас чини анонимним на интернету. 

Реалност је ипак другачија, пошто она не маскира ваш идентитет или активност. Интернет странице и провајдери могу да прикупе информације и податке о вашим посетама, чак и када нисте пријављени. Уколико користите рачунар са посла, ваша компанија може да надгледа сваку страницу коју посетите. Ако којим случајем сурфујете од куће, ваша интернет провајдер има приступ вашој историји, преноси портал Мондо.

Други мит – „Приватни браузинг“ отклања сваки траг ваше активности из рачунара

Та опција функционише тако што вам дозвољава да претражујете без чувања шифри, колачића, историје у приватном режиму. Уколико скинете неку датотеку преко интернет прегледача, она ће остати на вашем рачунару, али се неће појавити у историји преузимања „фајерфокс“ програма/апликације. Ако сачувате/обележите неку страницу у овом режиму, она ће остати на вашој листи.

Трећи мит –„Приватни браузинг“ не приказује историју претраживања

Она по основним подешавањима показује сваки посећен или сачуван сајт када кренете да куцате у траку за интернет адресу. Те странице су сачуване док се гледали шта има на интернету на нормалном режиму, уколико не желите да добијате сугестије, можете да их угасите тако што уђете у подешавања, потом у Privacy and Security > Address Bar.

Четврти мит – „Приватни браузинг“ ће заштити од малвера, антивируса и других „штеточина“.

Овај режим вас не штити од малвера, уколико сумњате да је ваш уређај заражен истим, покрените скенирање на антивирусу.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала