Индија производи 100 милиона доза руске вакцине „Спутњик V“

© Фото : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаВакцине против ковида
Вакцине против ковида - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције и индијска фармацеутска компанија „Хетеро“ постигли су договор о производњи више од 100 милиона доза прве регистроване вакцине против вируса корона „Спутњик V“.

Према речима директора руског Фонда Кирила Дмитријева, покретање производње руске вакцине у Индији очекује се почетком 2021. године.

„`Спутњик V` би требало да постане саставни део свих националних вакцина земаља света које желе да се заштите од вируса корона. Захваљујући индијској компанији драстично ћемо увећати производни капацитет вакцине, што ће омогућити Индији да добије ефикасну препарат током пандемије“, рекао је он.

Подсетио је и да је према последњим анализама у оквиру клиничких испитивања потврђено да је ефикасност вакцине „Спутњик V“ 91,4 одсто након 28 дана од узимања, а 95 процената након 42 дана.

Вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала