Ирански министар: Озбиљни докази о умешаности Израела у убиство научника

© AP Photo / Ebrahim NorooziМухамед Џавад Зариф
Мухамед Џавад Зариф - Sputnik Србија
Пратите нас
Ирански министар спољних послова Џавад Зариф рекао је да постоје озбиљни докази о умешаности Израела у убиство иранског научника.
„Тај подли чин, при чему постоје озбиљни докази о улози Израела, показује очај зликоваца у хушкању на рат“, написао је Зариф на Твитеру.

Он је позвао међународну заједницу, посебно Европску унију, да прекине с политиком дуплих стандарда и осуди чин „државног тероризма“.

Саветник врховног иранског лидера Хосеин Дехган обећао је да ће држава одговорити на убиство нуклеарног физичара Мохсена Фахризадеа.

„Обрушићемо се попут грома на убице мученика“, рекао је Дехган, преноси иранска агенција Мехр.

Раније данас објављено је да је у Ирану је убијен нуклеарни физичар Мохсен Фахризаде – шеф Организације за истраживања и иновације при Министарству одбране Ирана.

„Данас поподне наоружани терористи су извршили напад на шефа Организације за истраживање иновација Министарства одбране. Током сукоба његовог обезбеђења са терористима господин Мохсен Фахризаде је озбиљно рањен и хоспитализован је. Нажалост, напори лекара су били безуспешни и пре неколико минута је умро мученичком смрћу“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Министарство је саопштило да је реч о терористичком нападу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала