Кривокапић најавио распуштање Националног координационог тела за заразне болести

© AP Photo / Risto BozovicПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Мандатар за састав нове Владе Здравко Кривокапић најавио је нову стратегију у борби против корона вируса и распуштање Националног координационог тела (НКТ) за заразне болести.

„Ићи ћемо у два правца: доносићемо нове мере и тражићемо њихово стриктно поштовање. Планирамо да спроведемо истраживања међу грађанима и на основу њихових резултата прилагодимо даљи план мера“, казао је Кривокапић.

Он открива да ће распустити Национално координационо тело (НКТ) за заразне болести које је до сада управљало борбом против епидемије.

„НКТ ће бити укинуто и формираће се два стручна тела: Савет и Комисија за контролу заразне болести. Савет ће бити формиран при влади, и влада ће на основу препорука Савета доносити план даљих мера. Дакле, Савет ће преузети функцију НКТ, а предлоге мера ће доносити у сарадњи с Комисијом, која ће функционисати при Министарству здравља“, рекао је Кривокапић.

Мере ће прво предлагати Институт за јавно здравље, а премијер ће, у договору с члановима владе, прихватати или одбијати предлог мера Савета, објашњава Кривокапић, преносе „Вијести“.

На питање како ће обезбедити да грађани поштују мере када их сада игноришу, Кривокапић понавља да ће и њих укључити у оцењивање мера.

„Након бурног периода сукоба, превирања и неповерења, дошло је време да сви заједно схватимо да морамо заједнички да радимо и да жртвујемо неке своје обичаје и навике како бисмо осигурали наше и здравље најближих“, поручује Кривокапић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала