Лукашенко: Службе пресреле разговор „одбеглих“ белоруских опозиционара

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПристалице белоруске опозиције на протесту у Минску
Присталице белоруске опозиције на протесту у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је да су специјалне службе пресреле разговор белоруских опозиционара који се налазе ван граница земље, и открио шта је изјавила лидерка опозиције Светлана Тихановска.
„Недавно смо пресрели конференцију тих 'варалица' – Светлане Тихановске, свих тих одбеглих (белоруских опозиционара) – одржавали су затворену прес-конференцију. Запањио сам се када су ми ставили папир на сто. Светлана говори:'Људи, па шта тражите од мене, ви знате да ја ништа не одлучујем'“, рекао је Лукашенко, објављено је на телеграм каналу „Пул првог“.

Према речима Лукашенка, Западу је потребна особа као што је Тихановска, и њу тамо „држе“.

Он је додао да је недалеко од Кијева формиран „центар за информационе и психолошке операције“, чији је рад усмерен против Белорусије.

 „У Украјини, у рејону Кијева формирали су још један центар. Један код Варшаве. Легални, где битише Светлана Тихановска, у Литванији. А трећи је формиран код Кијева – центар за информационо-психолошке операције против Белорусије. То је сада модерно. Телеграм канали су главни погонски ремен. У тим центрима углавном раде амерички стручњаци“, рекао је Лукашенко, пренела је телевизија ОНТ.

Раније је Лукашенко саопштио да су обавештајне службе Русије и Белорусије откриле центре америчких специјалних служби у Кијеву и у близини Варшаве, и да је њихов рад усмерен против Минска.

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала