Нова одлука Кризног штаба: Промењен начин тестирања на корону

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICКовид амбуланта Дома здравља „Врачар“
Ковид амбуланта Дома здравља „Врачар“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви грађани са симптомима вируса корона убудуће ће морати прво да се јаве у ковид амбуланте, како би им се тамо урадила дијагностика, а сви они који нису витално угрожени, а дођу у пријемно-тријажне амбуланте без анализа, биће враћени у домове здравља, изјавио је директор Инфективне клинике др Горан Стевановић.

Та одлука је, како је навео, донета да би се смањио притисак, колико је то могуће, а да не буде лоших последица по квалитет збрињавања пацијената који долазе у пријемно-тријажне центре.

Радно време свих ковид амбуланти при домовима здравља биће до 22 сата, рекао је Стевановић после састанка директора ковид болница са министром Златибором Лончаром.

„Молим грађане, од данас је то и званична одлука, да морају сви прво да се јаве у ковид амбуланте, да се тамо уради дијагностика, рендгенски снимак плућа и лабораторију, јер то заглављује рад пријемно тријажних амбуланти у самим болницама“, рекао је Стевановић.

Указао је да док се уради сваки снимак за сваког пацијента, затим дезинфекција, док стигне лабораторија..., само тај поступак по једном пацијенту траје око сат времена, у нормалним условима, када није велики притисак.

„Када је велики притисак довољно је 10-ак таквих болесника, довољно је да се време чекања на преглед продужи на четири, пет или више сати“, указао је Стевановић.

Он је нагласио да сви грађани са упутом и дијагностиком из ковид амбуланте, долазе у пријемно-тријажне центре, пренео је Танјуг.

„Одлучено је да сви пацијенти који нису витално непосредно угрожени, а дођу у пријемно-тријажне амбуланте, без потребних анализа, буду враћени у домове здравља. Молим за разумевање“, рекао је Стевановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала