„Сраман чин градоначелника“: Спустио заставе и погасио светла на дан Подгоричке скупштине

Пратите насTelegramOdyssey
Посланик парламентарне Нове српске демократије Марко Ковачевић најоштрије је осудио, како истиче, сраман поступак градоначелника Подгорице Ивана Вуковића, који је на дан Подгоричке скупштине спустио заставе до земље и угасио светла испред зграде локалног парламента.

Вуковић је поводом 102 године од историјске Подгоричке скупштине, чијом вољом је Црна Гора постала саставни део Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, одлучио да спусти заставе до земље и угаси светла испред зграде парламента током четири дана.

Ковачевић у саопштењу достављеном Тањугу каже да је овако скандалозан чин незабележен у црногорском главном граду.

Тим чином је, истиче Ковачевић, Вуковић озлоједио поштоваоце одлука подгоричке Скупштине из 1918. о уједињењу са Србијом.

За Вуковића каже да је чедо комунизма када је владао мрак једноумља и једнопартизма као и отпора сваком симболу демократије и већинске воље народа Црне Горе.

Истиче да је Подгоричка скупштина најплеменитији израз тежњи српског народа из Црне Горе да направи једну државу са својим сународницима након векова ропства и раздвојености разних наших покрајина.

То је, указује, био корак у просперитет и напредак којем је комунизам потурио клипове у точкове са жељом да вечно будемо у блату и каљузи.

„Почели смо на срећу да се вадимо из тога и Црна Гора има опет шансу да напредује, а не да стагнира“, навео је Ковачевић и подсетио на догађаје од пре две године.

Према речима Ковачевића, режим Мила Ђукановића забранио је тада српским интелектуацима да уђу у Црну Гору на прославу тог великог историјског догађаја.

Црногорски парламент је током власти Ђукановићевог ДПС изгласао Резолуцију којом је поништила историјску чињеницу која се догодила пре једног века, када је Краљевина Црна Гора одлучила да се припоји Краљевини Србији у заједничкој држави Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала