Карабах: Вратило се више од 23.000 избеглица, уз подршку руских мировњака

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаИзбеглице се враћају у Нагорно-Карабах
Избеглице се враћају у Нагорно-Карабах - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од 2.400 избеглица вратило се у Степанакерт у Нагорно-Карабаху из Јерменије у току протекла 24 сата, саопштило је руско Министарство одбране. Укупно се до сада у Карабах вратило 23.514 избеглица.

Како се наводи, руски мировњаци и војна полиција су обезбеђивали пролазак колоне аутобуса са избеглицама које су се враћале у Нагорно-Карабах са територије Јерменије.

„За безбедан пролазак колоне аутобуса преко контакт-линије а у циљу повратка цивила у своје домове у Степанакерту били су задужени руски војници“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

У међувремену, омбудсман за људска права у непризнатој Републици Нагорно-Карабах Артак Бегларјан рекао је да су тела више од 400 јерменских војника, погинулих током конфликта у региону, пребачени из града Шуша и других места.

Подсетимо, до ескалације сукоба у Карабаху дошло је крајем септембра.

Сукоби су обустављени 10. новембра након што су лидери Русије, Азербејџана и Јерменије потписали заједничку изјаву.

Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала