У „тајном Хитлеровом склоништу“ у Аргентини пронађене кованице и фотографије

© Фото : C&T Auctioneers and ValuersАдолф Хитлер у Бергхофу.
Адолф Хитлер у Бергхофу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши амерички специјалац Тим Кенеди и ветеран Централне обавештајне агенције (ЦИА) Боб Бер саопштили су да је у Аргентини откривено уточиште које је наводно било предвиђено за руководиоце Трећег Рајха, пише британски лист „Експрес“.

Према тврдњама Американаца, склониште се налази „у удаљеној регији Аргентине, 600 миља северно од Буенос Ајреса“. Међу локалним становништвом круже бројне легенде о присуству три мистериозне грађевине, удаљене од насеља и путева.

Археолози су међу грађевинама пронашли кутију из 1940. године са златним кованицама. Истраживања су показала да је реч о кованицама направљеним у Немачкој у време Другог светског рата. Научници су пронашли и фотографије Хитлера и италијанског диктатора Бенита Мусолинија. Пронађена је и фотографија детета у нацистичкој униформи са свастиком на руци.

Према документима са којих је Федерални истражни биро (ФБИ) раније скинуо ознаку тајности, Хитлер је планирао да се сакрије у аргентинском бункеру у случају пораза, али није успео да напусти Немачку – совјетска армија је ушла у Берлин, а он је извршио самоубиство у свом подземном бункеру.

ФБИ је изучавао и теорију о томе да је уместо вође Трећег рајха у бункеру остао његов двојник, док је Хитлер кроз тунеле побегао на аеродром Темпелхоф, где га је чекао хеликоптер. Потом је Хитлер авионом пребачен у Шпанију, а онда на Канарска острва, одакле је подморницом отпутовао за Аргентину. Међутим, та теорија је одбачена 2018. године након анализе зуба пронађеног у бункеру у Берлину, којом је потврђено да је диктатор ту сигурно умро.

Аргентински историчар Абел Басти у својој књизи „Хитлер у изгнанству“, међутим, тврди да је Хитлер преминуо 3. фебруара 1971. године у Парагвају. 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала