На протестима у Минску приведено око 250 особа

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаПрипадници белоруске полиције на протесту у Минску
Припадници белоруске полиције на протесту у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција у Минску саопштила је да је на данашњим протестима приведено око 250 особа.

На сајту Полицијске управе Минска наглашава се да је полиција више пута упозоравала учеснике „неодобрених акција“ да су недопустиве незаконите радње, након чега су најактивнији од њих приведени.   

У саопштењу се додаје да су током поподнева у различитим деловима Минска мале групе људи покушавале да се окупе са нерегистрованим симболима и транспарентима. У неким деловима прелазили су на коловоз, блокирајући саобраћај.

Белоруска опозиција традиционално одржава протесте недељом, у Минску – у облику шетње. Овог пута, присталице опозиције окупљале су се у разним четвртима Минска и формирале колоне за локалне протестне шетње.

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска. Осим тога, одржавају се и митинзи присталица Лукашенка, чија је инаугурација одржана 23. септембра. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала