Узнемирујући видео: Полиција испред ковид центра жену савладала шокером

© AFP 2023 / GUILLAUME SOUVANTФранцуски жандарм држи шокер
Француски жандарм држи шокер  - Sputnik Србија
Пратите нас
Каталонска полиција испред једне ковид амбуланте употребила је електро-шокер како би савладала 26-годишњу жену Паулу Пара у граду Сабаделу.

Након што се узнемирујући снимак појавио на друштвеним мрежама, постао је виралан, преносе бројни медији.

Према изјавама полицајаца из Мосос д'есквадрије, све се десило у среду око 13 сати, када су полицајци од радника здравственог центра добили позив јер је жена која је имала заказан преглед на ковид 19 желела да уђе са мајком, али протокол здравствене установе то не допушта. Како мајка није могла да је прати, постала је нервозна, објаснили су, додајући да је нанела штету центру и напала здравствено особље.

Пошто су упозорења радника била безуспешна, полицијски службеници тврде да су покушали да савладају жену. Према њиховом извештају, два полицајца су лакше повређена од удараца које им је задала. Тврде да су након неколико упозорења одлучили да употребе шокер. Систем хитне медицинске помоћи потом је жену пребацио у болницу.

Паула је у изјавама за Тв3 негирала да је напала медицинско особље и признаје да је једног од полицајаца шутирала, али тек након што је употребио шокер. „Висока сам мање од 1.60 метара, лако ме можете савладати, нема потребе за овим“, рекла је Паула, која је изјавила да су полицајци, након што је бачена на земљу, наставили са употребом шокера. Жена је рекла да ће пријавити полицајца који је користио шокер.

Полицајци су је ухапсили због напада на службено лице и угрожавања здравственог центра, а ноћ је провела у затвору. Нема доказа да је полиција отворила било какву истрагу због акције, која би, у принципу, као протокол за употребу шокера морала да буде забележена камером на грудима полицајца који ју је користио.

Удружење за људска права Иридиа објавило је на Твитеру да је овакав третман „веома забрињавајући и неодговарајућ“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала