Азербејџанске снаге ушле у Лачински рејон Карабаха /видео/

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПоглед на град Лачин (Бердзор) у Нагорно-Карабаху
Поглед на град Лачин (Бердзор) у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Јединице Оружаних снага Азербејџана ушле су у Лачински рејон – последњи од три о чијој су се предаји Бакуу договорили лидери трију држава, саопштила је прес служба азербејџанског Министарства одбране.
„Према трипартитној изјави коју су потписали председници Републике Азербејџан, Руске Федерације и премијер Републике Јерменије, јединице азербејџанске армије ушле су у 1. децембра у Лачински рејон“, саопштило је Министарство одбране.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно су се оптуживали за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. 

Прочитајте још:

  •  
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала