Нико ко је примио руску вакцину „Спутњик V“ није се заразио короном

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина "Спутњик V"
Руска вакцина Спутњик V - Sputnik Србија
Пратите нас
Нико од добровољаца који су тестирали вакцину „Спутњик V“ у првој фази није оболео од ковид-19, саопштио је један од организатора клиничких тестирања вакцине, директор Института за трансплантациону медицину и биотехнологију универзитета „Сечин“ Вадим Тарасов.
„Прошло је пола године од тренутка спровођења тестирања. У контакту смо са њима (добровољцима), редовно пратимо њихово стање. До сада нико није инфициран“, рекао је Тарасов, наводи се на сајту стопкоронавирус.рф.

Он је објаснио случајеве поновне заразе вирусом корона, након вакцинисања „Спутњиком V“, тиме што процедура није била до краја обављена. Пацијент није примио још једну дозу, како је планирано и самим тим организам није створио отпорност на ковид 19.

Клиничка тестирања вакцине „Спутњик V“ почела су на универзитету „Сечин“ 18. јуна. Током испитивања у којима је учествовало 38.000 добровољаца потврђена је безбедност вакцине. Саопштено је да је код свих створен имунитет на инфекцију.

Министарство здравља Русије је у августу регистровало горенаведену вакцину, чиме је постала прва у свету такве врсте. На њој су радили Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ и Руски фонд за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала