Председник Јерменије замолио Путина за помоћ

© AFP 2023 / KAREN MINASYANЈерменски војник самопроглашене републике Нагорно-Карабах поред рова на првој линији на граници са Азербејџаном, 25. октобра, 2012. године - АРХИВКСА ФОТОГРАФИЈА
Јерменски војник самопроглашене републике Нагорно-Карабах поред рова на првој линији на граници са Азербејџаном, 25. октобра, 2012. године - АРХИВКСА ФОТОГРАФИЈА - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Јерменије Армен Саркисјан обратио се руском колеги Владимиру Путину за помоћ у враћању заробљених војника из Азербејџана, саопштила је прес-служба јерменског лидера.
„У писму упућеном Путину, између осталог се каже да су јерменско друштво и дијаспора дубоко забринути ситуацијом око војника и цивила који се налазе у азербејџанском заробљеништву“, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту председника Јерменије.

Како се наглашава, „посредништво председника Русије би била велика потпора у решавању врло осетљивог питања – повратка војника које је заробио Азербејџан, цивила, као и тела погинулих“.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала