Рјабков: Политика америчких санкција против Русије – бескорисна

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија
Пратите нас
САД могу да наставе да примењују нове сакције против Русије, али ће се на крају уверити у бескорисност тих поступака, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков, говорећи онлајн на руско-америчком форуму „Дијалог Форт-Рос“.

Како је рекао, Москва неће размењивати санкције ни са једном америчком владом у будућности и „то питање је затворено и решено“.

„Нисмо спремни да размењујемо санкције са Америком. Уколико САД желе да повећавају санкције, слободно. У неком тренутку ћемо показати да та политика не води нигде и да није ефикасна. Она ће показати своју неефикасност“, рекао је Рјабков.

Он је истакао Русија нема о чему да разговора са САД о теми Крима или санкција.

Заставе САД и Русије - Sputnik Србија
Реакција Русије на нове америчке санкције: Покушај да се максимално „угуши“ војна индустрија

„Русија и Сједињене Америчке Државе морају више да раде на побољшању узајамних односа, али Москва нема о чему да разговара са Вашингтоном о теми Крима, као ни о размени санкција, чија је политика неефикасна“, додао је он.

Он је додао да питање Крима уопште није проблем и да је све одавно решено у погледу полуострва.

За крај, руски дипломата је рекао да је Москва уверена да могућности билатералних споразума са Вашингтоном још увек нису исцрпљенe.

„У тренутним околностима важно је одржавати отворене канале комуникације. Драго нам је што је после дуге паузе ове године, коначно настављен конструктивни дијалог са САД“, закључио је он.

Односи Русије и Запада погоршали су се 2014. године због ситуације у Украјини. Крајем јула 2014. године, Европска унија и САД су са санкција против појединих физичких лица и компанија прешле на мере против читавих сектора руске економије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала