Енглески експерт тврди да је званична верзија о другом таласу короне - илузија

© Tanjug / АР/Daniel ColeМаска као лисице
Маска као лисице - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Енглески лекар Малколм Кендрик тврди да је у Британији тренутно стопа смртности од последица вируса корона нижа од пролећне. Кендрик своје тврдње објашњава статистичким подацима и истиче да је образац ширења вируса попут бацања каменчића на површину воде – први пут одскочи највише, потом је одскок нижи и на крају потоне.

Када смо Први светски рат назвали Првим светским ратом? Сигурно не пре него што смо имали други. ‘Када је Први светски рат завршен, онда можемо имати Други’. У ствари, у периоду између светских ратова, први сукоб називан је Велики рат, пише Кендрик у ауторском тексту за РТ.

Он наводи да смо у априлу имали Велики талас ковида 19, а сада смо прешли на други талас. У овом случају, међутим, стручњаци су знали да ћемо имати други талас и пре него што смо имали први. Сада се чини да смо упозорени на трећи талас, како је истакнуто у чланку недавно објављеном у Гардијану:

„Владини стручњаци су упозорили да би попуштање мера током Божића могло да доведе до трећег таласа пандемије, са повећаним преносом и смртним исходима“.

Шеф британске дипломатије Доминик Раб и мејнстрим медији распирују страх упозоравајући да људи морају да поштују стриктне нове мере које ступају на снагу ове недеље у Енглеској.

То отвара неколико питања. Да ли заиста имамо и други талас? Или је то само потиснути први талас који поново избија?

Енглески експерт анализирао је податке из света у, како каже, све нејаснијој ситуацији.

Он наводи да, ако посматрате сваку земљу појединачно, можете претпоставити да је први талас короне био у пролеће 2020. године, а сада се  вирус вратио, у другом таласу.

Анализирајући податке о новозараженима у Великој Британији, она каже да се чини се да је други талас много већи од првог. Међутим, он наводи да је у почетку много мање људи тестирано. Графикон смртних случајева у Великој Британији је обрнут. У првом таласу било је знатно више смртних случајева него у другом.

© Фото : WikipediaГрафикон корона вирус у Великој Британији
Енглески експерт тврди да је званична верзија о другом таласу короне - илузија - Sputnik Србија
Графикон корона вирус у Великој Британији

Посматрајући податке из Чешке, он закључује да у тој земљи није ни било првог таласа, већ су имали само други талас. Како напомиње, њихов други талас је заправо њихов први талас. Шта им се догодило у марту и априлу? У једном тренутку су тврдили да је њихов фантастичан успех у сузбијању корона вируса због ношења маски, али о томе се сада не говори толико.

© Фото : WikipediaГрафикон корона вирус у Чешкој
Енглески експерт тврди да је званична верзија о другом таласу короне - илузија - Sputnik Србија
Графикон корона вирус у Чешкој

Подаци из Јапана, како тврди енглески лекар, показују да они никада заправо нису имали ни први, ни други талас. Имали су чудан скок крајем априла (претпоставља да је ово било „сустизање“ података). Све што су од тада имали је неколико скокова. Стопа смртности по глави становника у Јапану је педесети део стопе смртности у Великој Британији, а притом нису били „затворени“ ниједном.

© Фото : WikipediaГрафикон корона вирус у Јапану
Енглески експерт тврди да је званична верзија о другом таласу короне - илузија - Sputnik Србија
Графикон корона вирус у Јапану

Наводи да је Јапан своје податке образложио високим процентом ношења маски, али аутор истиче да сада сви носе маске у Великој Британији, и то није направило ни најмању разлику.

Он се потом пита – шта се дешава са Кином, земљом у којој је све, како нам кажу, почело?

Ако и постоји други талас, чини се да није превише велик, наводи он и додаје да у Кини сада скоро и да нема мера које су на снази, а туристи шетају Кинеским зидом.

© Фото : WikipediaГрафикон корона вирус у Кини
Енглески експерт тврди да је званична верзија о другом таласу короне - илузија - Sputnik Србија
Графикон корона вирус у Кини

Уколико погледамо најконтроверзију земљу – Шведску, која је, као што знамо, осуђивана за неодговорно понашање због непоштовања строгих мера које су уведене у остатку Европе, чини се да се тамо други талас завршава, наводи енглески лекар.

© Фото : WikipediaГрафикон корона вирус у Шведској
Енглески експерт тврди да је званична верзија о другом таласу короне - илузија - Sputnik Србија
Графикон корона вирус у Шведској
„Ајвор Камингс, стручњак за хроничне болести и гојазност, недавно ми је указао на две важне ствари. Прво, чини се да је јасно да је вирус корона сезонски, као што се и очекивало. Смирио се током лета, а вратио се на јесен - барем у неким земљама. Било је очекивано да се врати, као што то чини већина респираторних вируса. Друго, таласи ће имати исти образац као када баците каменчић на површину воде. Први одскок је висок, други нижи, а сви наредни одскок још нижи, све док камен не остане без „енергије“ и не потоне“, наводи Кендрик.

Он додаје да се ово дешава када нови вирус први пут погоди човечанство, јер нема отпора пошто раније нико није био заражен. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала