Индија започела испитивање руске вакцине против короне

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина "Спутњик V"
Руска вакцина Спутњик V - Sputnik Србија
Пратите нас
Индијска фармацеутска компанија „Др Редиз лабораториз“ заједно са Руским фондом за директне инвестиције (РФПИ) започела је другу и трећу фазу испитивања руске вакцине против вируса корона „Спутњик V“, након добијања неопходне дозволе од индијског медицинског регулатора, саопштила је индијска компанија.

Како се наводи, реч је о мултицентричном рандомизираном контролисаном испитивању, које ће укључивати и проверу безбедности и имуногености. Партнер са којим се спроводи клиничко испитивање вакцине је компанија „Медикал рисрч“.

„То је још један значајан корак у наставку мултилатералне сарадње, између осталог и са владиним структурама, са циљем да се убрза процес пуштања у промет вакцине у Индији. Планирамо да вакцину учинимо доступном комбиновањем увоза и локалне производње“, истакао је генерални директор фармацеутске компаније Џи Ви Прасада.

Раније је компанија „Др Редиз лабораторис“ добила партнерску подршку од одељења за биотехнологију Владе Индије и Савета за подршку истраживањима у биотехнолошкој индустрији, чији се клинички центри могу користити за испитивање.

Руски фонд за директне инвестиције и компанија „Др Редиз лабораториз“ претходно су добили одобрење Генералног контролора лекова Индије да спроводи клиничка испитивања друге и треће фазе вакцине „Сутњик V“ у Индији.

Вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала