Москва се нада променама након доласка у Вашингтон нове администрације

© Sputnik / Press service of the Russian Foreign Ministry / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва се искрено нада да ће са доласком нове администрације Вашингтон почети да води рачуна о легитимним интересима других међународних играча, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу агенцији „Казинформ“.
„Како је изјавио председник Владимир Путин: Ми све то мирно, у радној атмосфери, анализирамо, прихватићемо сваку одлуку америчког народа и сарађивати са сваком администрацијом. Наравно, само на принципима искрености, узајамног поштовања и не мешања у унутрашње ствари. Са те тачке гледишта имамо право да очекујемо да Вашингтон почне, напокон, да узима у обзир легитимне интересе других међународних играча, укључујући Русију и Казахстан, и њихове интеграционе савезе“, нагласио је Лавров.

При томе, министар је нагласио да је рано говорити о последицама избора у САД за међународне односе, пре објављивања званичних резултата.

„То је наш принципијелни став. Ми, природно, пажљиво пратимо то што се дешава са друге стране Атлантика и спремни смо за сваки развој догађаја. Прогнозе, саме по себи, тим пре у овој фази, нису баш добра идеја. Ипак, ако се говори о изјавама Џоа Бајдена, може се претпоставити да ће спољна политика САД, ако победи, више бити у складу са оним канонима које је у своје време промовисао Барак Обама“, додао је руски министар.

Према прелиминарним резултатима председничких избора у САД победу је однео Џо Бајден са 306 електорских гласова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала