Путин: Руска петрохемијска индустрија има огроман потенцијал

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПутин: Забрињавајуће тенденције у светској економији - пад производње и сиромаштво
Путин: Забрињавајуће тенденције у светској економији - пад производње и сиромаштво - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска петрохемијска индустрија има огроман потенцијал за раст не само у земљи, него постоји могућност да заузме нишу и на глобалном тржишту, изјавио је руски председник Владимир Путин.
„Наши произвођачи су у стању не само да задовоље потребе за квалитетним производима у земљи, него и да заузму значајније позиције на глобалном тржишту, за шта имамо све могућности“, поручио је руски председник.

Према речима Путина, петрохемијска индустрија у Русији показује добре резултате, и он се нада да ће број перспективних пројеката у тој сфери расти.

„Последњих година петрохемијска индустрија показује добре, сигурне резултате, пуштају се у рад нови савремени производни погони, обим производње се повећава, постепено се смањује зависност од увоза“, објаснио је Путин.

Он је додао да ће потражња за нафтом у свету расти за само један одсто у наредних пет година, а затим ће бити у паду.

„Очекивана просечна годишња стопа раста потражње за петрохемијским производима у свету је негде испод четити процента. У наредних пет година потражња за нафтом ће бити један одсто, а након тога  ће доћи до пада, на 0,1 одсто“, рекао је руски лидер на састанку о стратешком развоју петрохемијске индустрије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала