Рација у Сребреници: Покушај обарања избора и застрашивање Бошњака који гласају за Србина

© REUTERS / Dado RuvicСпецијалне јединице БиХ (СИПА)
Специјалне јединице БиХ (СИПА)  - Sputnik Србија
Пратите нас
На делу је застрашивање свих Бошњака који су гласали за мене на изборима, каже за Спутњик Младен Грујичић, новоизабрани начелник Сребренице, поводом рације коју проводи агенција БиХ — СИПА, због наводно накнадно утврђених нелегалности на изборима.

Акција се спроводи по наредби Тужилаштва Босне и Херцеговине. Грујичић верује да је у позадини свега покушај да се докаже да су избори били нелегитимни, што није истина.

Застрашивање дела Бошњака у Сребреници

„СИПА је упала у кућу и канцеларију мог начелника Одељења за друштвене делатности Бега Бектића, а не бих коментарисао за шта га оптужују, јер сам то видео из медија. Ово је нова пресија на Бошњаке који су са мном сарађивали и који су свој посао радили часно и поштено. Хоће да покажу осталим Бошњацима како ће се провести ако буду сарађивали са мном“, уверен је Грујичић.

Неправилности у Федерацији небитне

Наш саговорник наводи и неправилности које су се дешавале током избора у Федерацији, а на које се нико не обазире.

„На пример, у Градашцу су имали напуњену кутију и пре отварања бирачког места и то никоме није битно. Битно је само да се удовољи бошњачкој иницијативи и на томе да истрају. Међутим, сматрам да никаквих неправилности код нас нема нити ће их бити и неће моћи да истрају у својој намери да пониште изборе који су легални, легитимни и то доказују и изјаве са бирачких одбора свих чланова“, тврди наш саговорник.

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту СИПА спроводе акцију на више локација у Тузланском кантону и Сребреници, због сумње на изборне преваре.

СИПА већ привела три особе

Портпарол СИПА Лука Миладиновић рекао је да су акцијом обухваћене три особе и четири локације, а особе које су ухапшене се доводе у везу са припремањем кривичног дела - фалсификовања докумената и недозвољеног коришћења личних података.

Позивајући се на незванична сазнања, сарајевски медији пишу да су осумњичене особе, наводно, украле идентитет неколико особа бошњачке националности и потом их фиктивно пријавиле за гласање путем поште из Србије, у корист заједничког кандидата српских странака за начелника Сребренице Младена Грујичића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала