Ракетни системи „Бал“ и „Бастион“ уништили „непријатељски“ брод у Црном мору /видео/

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаНови обалски ракетни систем "бастион"
Нови обалски ракетни систем бастион - Sputnik Србија
Пратите нас
Обалски ракетни системи „Бал“ и „Бастион“ уништили су лажни непријатељски брод током вежби у Црном мору, извештава одељење за информативну подршку Црноморске флоте.

Системи су током вежбе пронашли циљ и разрађен је алгоритам деловања за наношење ракетног удара на брод „непријатеља“. У улози непријатеља је била посада фрегате „Адмирал Макаров“ која је укључена у прелазак из луке Феодосија у Севастопољ.

БРК К-300 „Бастион је обалски ракетни систем са противбродском ракетом „Оникс“ за оружане снаге Русије или „Јахонт“ за извоз.

Пројектован за уништавање бродова различитих класа и типова из амфибијских јуришних формација, конвоја, ударних група бродова и носача авиона, као и појединачних бродова и земаљских радио-контрастних циљева у условима јаке ватре и електронских противмера.

Бал је мобилни систем заснован на шасији МЗКТ-7930, који укључује до два самоходна командна места, четири лансера, сваки са по осам крстарећих ракета Кх-35 или Кх-35У, као и возила за транспорт.

Комплекс је створен за контролу територијалних вода, заштиту поморских база и других обалних објеката, као и за уништавање амфибијских система.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала