Седам ствари које никад не треба да гуглате

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаКомпјутер
Компјутер - Sputnik Србија
Пратите нас
У већини случајева Гугл је претраживач који може да вам буде од велике помоћи при проналажењу нечега што вам треба. Међутим, понекад може да ради против вас.

Ово су 7 ствари које не би требало да гуглате.

1. Своје симптоме

Ако се не осећате добро, обратите се лекару. Немојте да гуглате симптоме, јер постоји велики број сајтова који јесу специјализовани за такав садржај, али већином од њих не управљају медицински стручњаци. Тражење значења ваших симптома на интернету сигурно вам неће помоћи. Потпуно обрнуто - учиниће да се осећате горе и панично, преноси Б 92.

2. Било шта што је кривично дело и може да буде у вези са криминалом

Ово је озбиљно. Можда чисто из радозналости желите да гуглате "како направити бомбу" или "како направити амфетамине", али ипак немојте то да радите. Имајте на уму да службе за заштиту и контролу дрога увек прате такве врсте претраживања, а ваша ај пи адреса може да се појави у таквој бази података. Не желите да упаднете у невоље због своје радозналости, зар не?

3. Рак

То је случај када што мање знате, то боље спавате. Постоји толико много врста ове болести, а већина њих се јавља са симптомима који би могли бити врло чести за многа друга безазлена стања. Већина људи доживљава вртоглавицу, слабост, мучнину итд., па ћете вероватно нешто друго заменити са раком и почети да паничите.

4. Најезде стеница

Вероватно сте чули за ова мала чудовишта, посебно из неких рецензија хотела. А можда су чак и неки од вас искусили њихову штету на својој кожи. Али да ли сте икада помислили како изгледају заразе стеницама? Ако желите да наставите да спавате ноћу, немојте то да тражите.

CC0 / / Гугл може да ради и против вас...
Седам ствари које никад не треба да гуглате - Sputnik Србија
Гугл може да ради и против вас...

5. Опасне животиње

Клоните се овакве листе, осим ако не желите да стекнете нове фобије. На нашој планети има много заиста застрашујућих животиња, а неке од њих ће се вероватно исказати у вашем региону. Штавише, таква фобија може да вас одврати од путовања. Не желите да се то догоди, зар не?

6. Своје име

Није велика тајна да је у ери интернета наша приватност веома доведена у питање. Ако покушате да прогуглате своје име, можете да наиђете на неке непријатне резултате. Лоше фотографије, застареле информације, небитан садржај - такве ствари схватамо превише озбиљно. Ако нађете овакво нешто, пожелећете да све то избришете. Међутим, то није једноставна ствар. Можда би требало да једноставно не гуглате.

7. Порођај

Сви смо те сцене видели у филмовима. Жене вичу гласно, лекари покушавају да их смире - све то изгледа заиста стресно, чак и у филму. Међутим, стварни процес рађања је много другачији. Зато немојте ни покушавати да ово тражите.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала