Азербејџан гради у Карабаху парк високих технологија

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаЗаставе Азербејџана и Турске поред пута у Лачинском коридору у Нагорно-Карабаху
Заставе Азербејџана и Турске поред пута у Лачинском коридору у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Азербејџан гради парк високих технологија у Нагорно-Карабаху, саопштила је радио-станица „Говорит Москва“.

Азербејџанска Агенција за иновације је саопштила да ће претварање Нагорно-Карабах у регион високих технологија обезбедити додатни економски развој.

Саопштено је да ће у пројекту учествовати и Турска. Азербејџан је потписао меморандум са турским технолошким парком „ГОСБ“, који подржава 130 технолошких компанија.

Председник Азербејџана Илхам Алијев је, говорећи о првим корацима у регионима над којима је успостављена контрола у Нагорно-Карабаху, рекао да ће се те територије прво деминирати.

„Након тога треба да започну радови на инфраструктурним пројектима. Већ су додељени задаци, врши се анализа инфраструктуре“, рекао је Алијев.

Руски мировњаци се налазе у Нагорно-Карабаху у складу са трилатералном изјавом Русије, Азербејџана и Јерменије, потписане 10. новембра. Изјава предвиђа потпуни прекид војних дејстава, размену заробљеника и тела погинулих. Јерменија је вратила Азербејџану Келбаџарски, Лачински и Агдамски регион.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала