Црни рекорд у Русији: Корона за дан однела 589 живота, Матвијенкова у самоизолацији

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаМедицински радници у ковид-болници у Москви
Медицински радници у ковид-болници у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
У Русији се током протеклог дана број заражених вирусом корона повећао за 25.345, тако да je укупан број заражених од почетка епидемије ковида достигао 2.347.401, саопштио је Оперативни штаб за борбу против вируса корона.

Без клиничких манифестација је 20,2 одсто, односно 5.108 регистрованих случајева.

Оперативни штаб наводи да је и даље највећи број забележених случајева у Москви (5.191), Санкт Петербургу (3.684) и Московској области (1.148).

За последња 24 часа потврђена је смрт 589 особа са ковидом 19, што је максимум од почетка пандемије. До сада је од короне укупно умрло 41.053.

У последњем дану из болница је исписано 26.882, а од почетка пандемије број особа излечених од короне достигао је 1.739.470.

Корона није мимоишла ни руске високе званичнике.

Председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко налази се у самоизолацији, јер се испоставило да је недавно била у контакту са особом зараженом вирусом корона, рекао је данас њен заменик Андреј Јацкин.

Шеф Рачуноводствене коморе Русије Алексеј Кудрин је објавио на Твитеру да је заражен короном. Како каже, болест је подношљива, он се налази у самоизолацији и лечи се.

„Чувајте се“, поручио је Кудрин.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је саопштио да руски председник Владимир Путин није био у контакту са Кудрином и Матвијенковом.

Крајем новембра је саопштено да се од почетка пандемије вирусом корона заразило 137 од 450 руских посланика.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала