Москва о „стављању у исти кош“ Совјета и нациста: Чудо да украјинског „генија“ нису одвели у лудницу

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије у Москви
Зграда Државне думе Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик Државне думе Русије са Крима Руслан Балбек прокоментарисао је изјаву сталног представника Украјине при УН Сергеја Кислице, који је изједначио дејства совјетских војника и војника нацистичке Немачке, рекавши да је зачуђен како дипломату након тих речи „нису одвукли у лудницу“.
„Чудим се како тог украјинског 'генија' нису ухватили за руке одмах након обраћања и одвукли га у лудницу. Очигледно је да толеранција у Уједињеним нацијама већа према људима ограничених менталних способности. Уз такве говоре и такве политичаре Украјина ће се ускоро прогласити Четвртим рајхом, а школарци ће бити позвани да се придруже Хитлерјугенду (Хитлеровој омладини)“, истакао је посланик.

Према речима Балбека, речи украјинског представника „нису просто деградација, већ је то дно у истом том понору, ка коме је шест година летела постмајданска Украјина“.

„Ево их – идеали Мајдана и 'демократије'. Испоставља се да су совјетске трупе криве, јер су се бориле за сваки метар родне земље, као и да су разнеле све што је могло да доспе код непријатеља и што је имало стратешку вредност. А испоставља се да су Украјинци, који су бранили сопствену земљу од нациста, такође изгинули од руку совјетских војника. И 1944. године – опет су криви Руси. Побили су фашисте и од беса спалили украјинска села. То је та необорива логика! Јадна је она генерација коју ће одгајати нацистички послушници попут Кислице“, закључио је Балбек.

Раније је Кислица, током обраћања на заседању Генералне скупштине УН, повукао паралелу између дејстава совјетских војника и војника нацистичке Немачке. Истовремено, представници већине других земаља високо су оценили допринос СССР у победи над фашизмом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала