Руски мировњаци деминирају Карабах: Деактивирано више од хиљаду направа /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаДеминирање терена у Степанакерту
Деминирање терена у Степанакерту - Sputnik Србија
Пратите нас
Руске мировне снаге настављају да деминирају терен у Нагорно-Карабаху – до сада су пронашли и деактивирали 1.077 експлозивних направа, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Током протеклог дана је завршена провера подручја, потрага за експлозивним направама и њихово уклањање са територије основне школе № 10 у Степанакерту“, саопштила је руска војска.

Како се наводи, инжењерија у Карабаху је очистила од мина више од 34 хектара терена, око 12 километара пута, проверили су више од 110 кућа и социјалних објеката.

Стручњаци из руског Центра за помирење зараћених страна помогли су да се обнови снабдевање електричном енергијом и топлотом. У најскорије време, уз подршку мировних снага, планирају да отворе друге образовне установе.

Руски мировњаци се налазе у Нагорно-Карабаху у складу са трилатералном изјавом Русије, Азербејџана и Јерменије, потписане 10. новембра. Изјава предвиђа потпуни прекид војних дејстава, размену заробљеника и тела погинулих. Јерменија је вратила Азербејџану Келбаџарски, Лачински и Агдамски регион.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала