Трамп: Ово је најважнији говор који сам одржао, систем је нападнут /видео/

© AP Photo / Alex BrandonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп обратио се грађанима Америке путем видео поруке и назвао свој говор у ком се осврнуо на изборну крађу најважнијим који је одржао.

"Ово је можда најважнији говор који сам икад одржао. Желим да вам дам информације о нашим напорима да откријемо нерегуларности и изборне крађе које су се догодиле током председничких избора. Некада смо имали изборни дан, сада имамо изборне дане, недеље и месеце. Много лоших ствари догодило се током тих дана и недеља", рекао је Трамп у видео поруци објављеној на друштвеним мрежама.

​Како је рекао, као председник Сједињених Америчких Држава, нема важнији задатак него да штити Устав и законе. "Зато сам одлучан да штитим наш изборни систем, који је изложен координисаном нападу".

"Били смо упозорени да не проглашавамо прерану победу и да ће бити потребни месеци да се прогласи победник и верификују резултати. Мој противник је упозораван да се не меша у изборе, да не држи кампању. Понашали су се као да знају какав ће исход да буде. Све је то било чудно", навео је амерички председник.

"У данима после избора били смо сведоци кампање да се прогласи победник, чак и док су гласови у неким кључним државама још пребројавани
Уставни процес мора се наставити. Наставићемо да бранимо законитост, да сваки законити глас буде пребројан, а незаконити да не буду убрајани. Овде се не ради само о томе да бранимо гласове 75 милиона Американаца који су гласали за мене, већ бранимо веру у ове, али и све следеће изборе", истакао је Трамп.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала