Звезда без пола тима дочекује Немце

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Дејан Станковић, тренер Црвене звезде рекао је да има проблеме са играчким кадром пред утакмицу Лиге Европе против Хофенхајма у Београду.

Српски тим ће у четвртак од 18.55 играти у петом колу групне фазе и има шансу да потпуно обезбеди пласман у наредну рунду.

Ипак, Звезда ће имати тежак посао против немачког тима који ће у Београд стићи на дан утакмице и одмах ће се вратити по завршетку.

Црвена звезда победила Гент  - Sputnik Србија
Звезда победила Гент, велики корак ка пролећу

„Није пријатна ситуација, опет смо у дефициту са играчима, чека се резултат теста на вирус корона за Алексу Вукановића, вероватно ћемо имати још неког позитивног“, рекао је Станковић.

Он је на конференцији за медије уочи утакмице рекао да сигурно не може да рачуна на Александра Катаија и Мирка Иванића.

Звездина „четворка“ је и у Белгији играла с повредом, у тиму неће бити ни Милана Родића, док је наступ Марка Гобељића неизвестан.

„Не желим да то буде алиби, већ ћемо гледати да будемо још јачи на терену. Не прија када се изненада нешто деси, поготово пред овако важну утакмицу, али сигуран сам да ћемо извући максимум. Покушаћемо то да надоместимо лепом организацијом. Не бих делио екипу на стартере и остале јер су сви битни“, јасан је Станковић.

Звезда би убедљивом победом могла и на прво место у групи, али...

„Не знам шта да кажем, ја сам реалиста. Ако треба да добијеш 3:0, мора да се ризикује, да се много отвори, свакако идемо на победу, из организоване игре. Фудбал је чудна игра, никад не знаш како ће да се намести. Битно је да будемо компактни, да приступ 11 момака и оних са клупе буде стопостотан, а онда полако, минут по минут“, истиче Станковић.

Он је додао да је питање у каквом ће саставу доћи и Хофенхајм.

„Играмо против доминантне екипе у нашој групи, резултати то говоре, можда они у Бундеслиги имају мало пробелма, али то није мерило за сутра. Видећемо са каквим тимом ће доћи, да ли ће калкулисати јер је и њима Бундеслига важна“, истакао је Станковић.

Утакмица 5. кола Л групе Лиге Европе између Црвене звезде и Хофенхајма игра се у четвртак, 3. децембра, од 18.55 сати на стадиону „Рајко Митић“.

► Немци у Београд стижу само на дан, Звезда јури милион евра

► Звезда победила Гент, велики корак ка пролећу

► Руше се снови руске Локомотиве коју предводи Србин

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала