„Још један продор Русије“: Кина оценила балистичку ракету „Сармат“

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање интерконтиненталне балистичке ракете "Сармат" са космодрома "Плесецк" у Архангелској области
Лансирање интерконтиненталне балистичке ракете Сармат са космодрома Плесецк у Архангелској области - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска интерконтинентална балистичка ракета „Сармат“ задивила је корисника „Ви чета“ (WeChat) који је назвао најбољoм на свету.

Лансирање једне такве ракете било би довољно да се уништи читав град, сматра непознати коментатор. Он је приметио да ракета има домет лета од 18 хиљада километара.

Он је стварање „Сармате“ назвао „још једним продором Русије у условима тоталне америчке блокаде“. Аутор порука је приметио да је Русија захваљујући таквим пројектилима као што су „Бодеж“ и „Авангард“ испред осталих земаља у овој области наоружања.
Комплекс Авангард - Sputnik Србија
Кинески медији о новом руском оружју: Страшније од нуклеарне бомбе

Пуштање у употребу новог ракетног система са интерконтиненталном балистичком ракетом РС-28 „Сармат“ планирано је за 2021. годину. Ново оружје пролази кроз циклус испитивања, а већина података о њему остаје тајна.

„Сармат“ ће заменити најтежу стратешку ракету на свету „Војевода“. Ракета ће моћи да напада циљеве и кроз Северни пол и кроз Јужни пол, савладавајући системе противракетне одбране.

Раније је Спутњик објавио да је нуклеарна подморница „Казањ“ успешно извршила лансирања у Белом мору.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала