Лидерка белоруске опозиције: Спремна сам да станем на чело Белорусије

© REUTERS / RITZAU SCANPIXСветлана Тихановска током посете Копенхагену
Светлана Тихановска током посете Копенхагену - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивша кандидаткиња за председника Белорусије, лидерка опозиције Светлана Тихановска изјавила је да је спремна да предводи земљу у „прелазном периоду“ до нових избора, и да је њен тим развио нацрт уставне реформе.
„Након фазе притисака и протеста неизбежно ће почети фаза дијалога. Многи ме питају да ли сам спремна да будем вођа народа у том моменту. Да, званично саопштавам да сам спремна да водим земљу у прелазном периоду“, рекла је Тихановска током видео-обраћања које је објавила њена прес-служба.

Политичарка је истакла да је њен циљ уједињавање најбољих стручњака и демократских снага како би „Белорусија приступила новим изборима са најмање потреса“.

„Већ смо развили концепт одржавања нових избора, нацрт уставне реформе која ће бити спроведена након одласка Александра Лукашенка (председника Белорусије)“, рекла је Тихановска.

Подсетимо, масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора на којима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала