Рођена беба две године млађа од мајке, три године од близнакиње

CC0 / Ансплеш/ Luma Pimentel / Беба
Беба - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако је Моли Гибсон рођена пре месец дана, могла је да буде рођена у било којем тренутку у протеклих 27 година. Ембрион из којег је рођена замрзнут је 1992. године и остао је у том стању све до фебруара, када су Тина (29) и Бен Гибсон (36) усвојили њен ембрион. Тина је родила Моли крајем октобра, скоро 27 година након што је ембрион замрзнут.

Моли је рођењем поставила нови рекорд за најстарији замрзнути ембрион који је резултирао рођењем. Прошли је држала њена старија сестра Ема.

„Са Емом смо били пресрећни да смо добили бебу. Са Моли је исто. Мало је смешно - идемо поново и са новим светским рекордом“, каже Тина Гибсон за Си-Ен-Ен.

Гибсонова је постала трудна са Емом и Моли уз помоћ Националног центра за донирање ембриона, где се складиште замрзнути ембриони који нису искоришћени у ин витро оплодњи.

Породице могу да усвоје неискоришћене ембрионе. Моли и Ема су и генетске сестре, јер су ембриони донирани и заједно замрзнути 1992. године.

Ема, старија ћерка Гибсонових, родила се у новембру 2017. године и поставила рекорд за најдуже замрзнути ембрион који је резултирао рођењем. Њен ембрион је био замрзнут 24 године, преноси РТС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала