Сурова НБА лига – Гудурић између „мрвица“ у Америци и повратка у Европу

© AFP 2023 / Michael Reaves/Getty ImagesМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија
Пратите нас
Марко Гудурић, двадесетпетогодишњи српски кошаркаш, наредне сезоне неће носити дрес Мемфис Гризлиса. Бивши члан екипа ФМП, Црвена звезда и Фенербахче, у град из Тенесија дошао је пре годину и по дана и није успео да се избори за већу улогу.

Бек репрезентације Србије неће бити део тима на тренинг кампу који је почео 1. децембра, те ће Мемфис наредних дана покушати да га трејдује, односно пошаље у неки други клуб у замену за новац или право на избор играча на будућим драфтовима.

Уколико Гризлиси не успеју у тој намери уследиће раскид уговора и Гудурић ће бити слободан у одабиру нове дестинације.

Претпоставља се да ће Марко бирати између останка у најјачој кошаркашкој лиги и повратка у Европу.

На то ће утицати фактор играња, односно улоге у тиму.

Састави екипа у већини случајева комплетирани су у НБА и из те перспективе тешко ће се појавити франшиза која ће понудити Гудурићу оно што би он желео да добије.

Наравно, то су минути. Они се не добијају тако лако, поготово не тамо где он игра и због тога су многи скептични поводом његовог останка у Сједињеним Америчким Државама.

Останак српског кошаркаша, у овом тренутку, једино би могао да се деси уколико би пристао на исту улогу из Мемфиса, а то је играње у тренуцима када је утакмица решена и због тога је много реалнија опција повратка у Европу.

То би љубитељи кошарке на овим просторима и те како волели да виде јер је штета да врсни кошаркаш са 25 година игра по десет минута и мање по мечу, углавном у моментима који немају такмичарски набој.

Руку на срце, десет минута у НБА, међу најбољима на свету није нимало мала ствар, али је питање колико то задовољава амбиције кошаркаша пред којим су најбоље године професионалне каријере.

Играч квалитета Марка Гудурића значио би свакој екипи у Европи и без сумње би привукао пажњу многих евролигаша.

Спекулације о заинтересованим екипама за Гудурића тренутно не постоје и наредних дана биће занимљиво испратити све у вези са његовим потенцијалним новим тимом.

Гудурић је у сезони иза нас одиграо 44 утакмице и просечно је бележио 3,9 поена, 1,3 скокова и 1,7 асистенција за 11 минута на терену.

Нова такмичарска година у НБА креће 22. децембра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала