Све о утакмици у којој Звезда тражи карту за „европско пролеће“

© AP Photo / Darko VojinovicУтакмица Црвена звезда Гент у Београду
Утакмица Црвена звезда Гент у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Дејан Станковић, тренер Црвене звезде, на мечу против Хофенхајма, у петом колу такмичења Лиге Европе извешће на терен пету различиту стартну поставу.

Актуелни шампион Србије у четвртак од 18.55 угостиће бундеслигаша у претпоследњој утакмици групе Л другог по рангу европског клупског фудбалског такмичења.

Црвено-бели налазе се у сјајној форми, једном ногом су у нокаут фази, и меч против Хофенхајма послужиће Станковићу да принудно пружи шансу играчима из другог плана на којима је да искористе указано поверење.

Клуб из Љутице Богдана биће ослабљен неиграњем кључних играча из стартне поставе Александра Катаија, Мирка Иванића и Милана Родића, а велике су шансе да ће и „војник клуба“ Алекса Вукановић бити ван строја.

Такође, утакмицу би требало да пропусти и Марко Гобељић, који је кренуо са тренинзима, али је ровит и популарни „Мистер“ вероватно неће ризиковати стављањем звездиног универзалца у стартну поставу.

„Он се прикључио тиму. Видећемо да ли је спреман и за колико минута“, рекао је тренер Звезде пред меч са Хофенхајмом.

Услед бројних здравствених проблема, Станковић је у досадашњем делу такмичења у четири меча три пута изашао са другачијом формацијом.

​У првом колу, против Хофенхајма, тренер шампиона Србије морао је да прибегне тактици 3-4-2-1, на утакмицама против Либереца и Гента распоред је била стандаран, 4-3-2-1, међутим пре седам дана поново је дошло до промена у тиму.

Станковић је одабрао систем 4-1-4-1 у ком је Његош Петровић играо задњег везног, а на конференцији за медије пред меч са немачким ривалом најавио је потенцијално нову промену у тактици.

„Пореметило нас је ово са Алексом. Видећемо, идем да радим и видим све опције, шта се губи, а шта добија. Могуће је да ћемо променити формацију“. 

„Ово са Алексом“ односи се на Вукановића који је добио позитиван тест на корона вирус, али ће поново бити тестиран јер је у прошлости било „лажних узбуна“ и након тога ће бити донета коначна одлука.

Његово место највероватније заузеће Срђан Спиридоновић, који се на почетку сезоне наметнуо, али је уследио је пад у форми па ће му нови излазак на европску позорницу бити одлична шанса да се врати на прави пут.

Стандардно, на голу ће бити Милан Борјан, а испред њега играће Милош Дегенек, Немања Милуновић, Радован Панков и Милан Гајић.

View this post on Instagram

A post shared by Milan Gajic (@milan_g2)

Тренер Звезде не може да рачуна на Родића, Гобељић је ровит и Дегенек ће морати да заузме позицију левог бека. То му није природно место на терену, али је против Гента показао да може пристојно да покрије леву аут линију.

„Опет смо у дефициту са играчима. Не желим да то буде алиби. Гледаћемо да на терену будемо још јачи него што смо били. Али, не прија када се дан пред утакмицу изненада нешто деси. Сигуран сам да ћемо извући максимум, јер нам ова утакмица доноси много“, рекао је Станковић. 

Доста смо причали о изостанцима, те је време да се окренемо и фудбалерима који се враћају у стартних једанаест. Један од њих је дефанзивни везиста Секу Саного који је одслужио две утакмице суспензије у Лиги Европе.

Повремени репрезентативац Обале Слоноваче унеће чврстину у средњи ред, а уз њега се досад налазио млади Вељко Николић, а постоји могућност да Станковић поново пружи прилику Петровићу.

По боковима ће нападати Ел Фарду Бен и популарни „Спиди“, а улога офанзивног везног поверена је Гелору Канги, што је још једна добрa вест за Станковића.

Креативни везиста са бурним темпераментом се повредио на мечу против Војводине и пропустио је утакмице са Гентом и Радом, али је сада спреман, бар здравствено, да се стави на располагање екипи.

Очекивано, напад ће предводити Италијан Дијего Фалчинели, док ће прилику са клупе чекати Милан Павков и Ричмонд Боаћи.
Звезда ће 99 одсто дочекати „пролеће“ у Европи, а на мечу против бундеслигаша има прилику да отклони сваку дилему, али да нападне прво место у Групи Л.

„Када треба да добијеш 3:0, мораш много да ризикујеш, да се отвориш. Идемо на победу, из организоване игре. Фудбал је чудна игра, никад не знаш како ће се наместити утакмица. Битно је да будемо компактни. Добра организација и калкулисани ризик. Приступ 11 момака који изађу и оних са клупе мора да буде стопроцентан. И, онда полако, минут по минут“, казао је тренер Звезде.

Станковић је овде јасно ставио до знања да екипа неће јурити „као мува без главе“ ка голу противника.

Гости из Хофенхајма, градића удаљеног три километра од Зинсхајма, већ су обезбедили пласман у нокаут фазу и то тренеру Себастијану Хенесу даје простор за калкулације.

Немачки медији преносе како Хенес неће извести најјачи тим у Београду, како због проблема са повредама, а тако и због избореног пролећа, али и чињенице да ће у српску престоницу стићи на дан меча и одмах се вратити назад, без ноћења и тренинга.

Дакле, очекујте потпуно комбиновани састав Хофенхајма јер због здравствених проблема у престоницу Србије нису допутовали Адамјан, Стафилидис, Бичакчић и Хубнер, а Хенес ће вероватно одморити и Крамарића, Бебоа или Самасекуа.

И такав састав Хофенхајма је благи фаворит против јединог српског представника у Европи.

Потенцијални тим Хофенхајма би требало буде: Бауман – Богарде, Касим, Нортвејт, Сков – Руди, Фохт, Гајгер, Гаћиновић – Бајер, Де Мело.
Екипа из регије Краигхау налази се у лошој форми у Бундеслиги, освојили су се свега девет бодова из девет утакмице и за тријумф не знају више од два месеца.

Да буде још чудније, последњи пут три бода у домаћем шампионату освојили су победивши шампиона Европе – Бајерн Минхен резултатом 4:1.

Од тада су победе бележили само у Европи и са том традицијом покушаће да наставе против Звезде у Београду.

Екипа Дејана Станковића, иако ослабљена, имаће шта да каже и без сумње нас очекује занимљив дуел на стадиону Рајко Митић, са почетком од 18.55.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала