УН: Само је Русија понудила вакцину за наше сараднике

© AP Photo / Mark LennihanГенерална скупштина Уједињених нација изјашњава се о египатској резолуцији.
Генерална скупштина Уједињених нација изјашњава се о египатској резолуцији. - Sputnik Србија
Пратите нас
Нико осим Русије још није понудио запосленима у Уједињеним нацијама да се вакцинишу њиховом вакцином, рекао је јуче на брифингу портпарол УН Стефан Дижарик.
„Једина ми је позната понуда вакцина из Русије за особље Уједињених нација. Настављамо разговоре са њима и са Светском здравственом организацијом (СЗО)", рекао је Дижарик. На питање када ће генерални секретар УН Антонио Гутереш бити вакцинисан, Дижарик је одговорио: „Не сумњам да ће примити вакцину чим постане доступна, као и сви ми."

Према његовим речима, Антонио Гутереш би желео прво да види да је вакцина доступна онима којима је потребна, пре свега „радницима на првој линији фронта“.

Контејнер са вакцином против ковида Спутњик V спреман за слање у иностранство - Sputnik Србија
Вакцина „Спутњик Ве“ од следеће године доступна у иностранству

Током говора у Генералној скупштини УН у септембру, руски председник Владимир Путин понудио је да запосленима у организацији бесплатно обезбеди руску вакцину против вируса корона. Вакцина је 2. децембра представљена као део виртуелног догађаја током заседања Генералне скупштине УН.

Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ (Спутник V) коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Русија има још једну регистровану вакцину „ЕпиВакКорона“ центра „Вектор“, а у припреми је и трећа.

Прочитајте још:

 

 

 

 

 

https://ria.ru/20201202/vaktsina-1587423301.html

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала