Америка на путу да потпуно легализује марихуану

© Фото : PixabayИндијска конопља, марихуана.
Индијска конопља, марихуана. - Sputnik Србија
Пратите нас
Представнички дом америчког Конгреса усвојио је Нацрт закон о декриминализацији канабиса на савезном нивоу, што би могао бити пут ка потпуној легализацији марихуане.

Нацрт закона усвојен је са 284 гласа наспрам 164. Пет републиканаца је гласало за, што је у супротности у односу на став странке по том питању, док се свега шест демократа успротивило том нацрту закону. По процедури прихваћени предлог ће бити прослеђен Сенату.

Овај потез могао би могао да отвори пут за поновну процену ранијих савезних пресуда у вези коришћења и поседовања марихуане.

Током расправе они који подржавају закон тврдили су да су се осуђујуће пресуде за марихуану показале као „неразумне и неправедне“, и да употреба марихуане не треба да буде правно питање већ питање јавног здравља.

Они који су се противили закону, истицали су да је марихуана дрога и да употреба исте доводи до повећања смртних случајева.

„Легализација марихуане створила би приход од пореза, али по коју цену? Да ли онда почињемо да легализујемо кокаин? Марихуана је дрога - не правите грешку у вези с тим“, нагласио је представник републиканаца Грег Марфи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала