Апелациони суд потврдио решење о притвору Душка Кнежевића

© AP Photo / Risto BozovicБизнисмен Душко Кнежевић
Бизнисмен Душко Кнежевић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Апелациони суд потврдио је решење подгоричког Вишег суда, којим је одређен притвор власнику „Атлас Групе“ Душку Кнежевићу, због основане сумње да је извршио кривично дело — стварање криминалне организације и прања новцa.

Решењем Вишег суда у Подгорици од 28. октобра, одбачен је предлог бранилаца Кнежевића, за стављање ван снаге решења о одређивању притвора.

Одбрана је уложила жалбу због, како су навели, битних повреда одредаба кривичног поступка, због погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и због повреде Кривичног законика, пренеле су „Вијести“.

Предложено је да Апелациони суд преиначи решење или да га укине и предмет врати на поновни поступак и одлучивање.

У образложењу Апелационог суда се наводи да је Виши суд правилно поступио када је донео одлуку о притвору и наредбу за расписивање потернице за Кнежевић, који се, иначе, налази у Лондону.

Кнежевић је напустио Црну Гору, након објављивања видео и аудио снимака у којима се дискредитује бивша власт ДПС-а и актуелног председника Мила Ђукановића.

Суд је појаснио да се у конкретном случају Кнежевићу одређује притвор, због тога што се „налази у бекству и за сада је недоступан државним органима Црне Горе“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала