„Блумбергова“ листа најутицајнијих људи: На списку Путин, Маск, Били Ајлиш ...

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Агенција „Блумберг“ саставила је листу 50 најутицајних људи у 2020. години, међу којима је и председник Русије Владимир Путин.
„Блумберг“ је објавио списак од 50 људи који су, према мишљењу агенције, дефинисали 'невиђену' 2020. годину. Листа је подељена у пет категорија: бизнис, политика, забава, финансије, наука и технологија. У свакој од њих, према агенцији, постоје људи чија достигнућа заслужују признање.
„Појављивање одређених имена на листи 'Блумберг-50' никога неће изненадити, јер смо саставили списак људи који су вредни пажње", наводи се у саопштењу агенције.
Директор Националног института за алергијске и заразне болести САД Антони Фаучи и председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
„Тајм“ објавио списак најутицајнијих људи на свету

Поред Владимира Путина, на списку се налази и низ других шефова држава, укључујући актуелног америчког председника Доналда Трампа и изабраног, према прелиминарним подацима, председника Џоа Бајдена.

На списку су, између осталих, француски председник Емануел Макрон, британски премијер Борис Џонсон, лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун, немачка канцеларка Ангела Меркел, кинески председник Си Ђинпинг.

На листи су и друге истакнуте личности, укључујући извршне директоре комапније „Алфабет“ Сергеја Брина и Ларија Пејџа, извршног директора „Амазона“ Џефа Безоса, „Тесле“ и „Спејс Икса“ Илона Маска и оснивача и извршног директора „Фејсбука“ Марка Закерберга.

На списку су и лидер белоруске опозиције Светлана Тихановска, шеф америчког Националног института за алергије и инфективне болести Ентони Фаучи, оснивачи покрета „Black Lives Matter“ и певачица Били Ајлиш.

Вредни пажње, по Блумбергу, су и кошаркаш „Лос Анђелес Лејкерса“ Леброн Џејмс, лидер републиканске већине у америчком Сенату Мич Меконел и председница америчког Представничког дома Ненси Пелоси.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала