Кризни штаб објавио када почиње вакцинација у Србији и ко ће први примити вакцину /видео/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICЕпидемиолог Предраг Кон
Епидемиолог Предраг Кон - Sputnik Србија
Пратите нас
У Палати „Србија“ одржана је конференција Кризног штаба за борбу против вируса корона.

Секретар Министарства здравља др Мирсад Ђерлек рекао је на конференцији да ће масовна вакцинација почети у првом кварталу 2021. године, а да ће крајем ове године доћи прве вакцине, а прво ће бити вакцинисани здравствени радници, припадници полиције и војске.

„Нама је сваки сат за вакцину битан. Прокуженост је око 20 одсто, те колективни имунитет можемо стећи једино имунизацијом“, навео је Ђерлек.

Приближавамо се пику трећег таласа

Он је рекао да је евидентно да се вирус прелива из региона на Србију.

Како је истакао, септембар је био миран, гледали смо шта се дешава у региону. Ако су све земље гореле од короне, миграције студената и пословних људи из земаља довели су и до теже ситуације у Србији.

„Приближавамо се пику трећег таласа. Свио очекујемо до 25. децембра тај пик“, рекао је др Ђерлек.

У Србији су због ширења корона вируса данас ступиле на снагу нове, оштрије мере, и ово је прво њихово обраћање након што су оне усвојене. Нове мере важе 15 дана.

Кафићи, ресторани, барови, ноћни клубови и сплавови, неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру без изузетка. Њихово радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова. Овим објектима је дозвољено да обављају доставу хране нон стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Од петка у 17 часова до понедељка у пет ујутру неће радити ни тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице и дечје играонице.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала